Вранец Каберне
Резерва 2006

Суво црвено вино

Година: 2006
Регион: Тиквеш, Македонија
Сорта: 50% Вранец, 50% Каберне Совињон
Алкохол: 12,5vol%
Годишно производство: 5000 шишиња

Боја: Длабока рубин боја со виолетови нијанси
Ароми: Богати овошни ароми (капина, црна слива, вишна).
Вкус: Пријатни џемасти ароми на добро созреани овошки надополнети со пријатни чоколадни ноти. Зреено во барик 24 месеци, виното се карактеризира со изразени моќни танини и долг послевкус.
Шеќери (g/l): 2,6
Киселост (g/l): 6

Винификација: Микро ферментација во резервоари од нерѓосувачки челик и капацитет од 5 тона со контролирана температура и транспорт во текот на системот, подолг контакт со пулпата за поголема екстракција на саканите соединенија..
Созревање: 24 месеци во македонски и француски барики
Потенцијал за созревање: Доколку е соодветно складирано во одредени услови виното ќе го покаже својот вистински потенцијал во наредните неколку години

На 16-18C со зачинета јагнешка чорба, стек на скара, печено говедско месо

Лозје: 19 години старо лозје од подрачјето на Вардарската Долина – место наречено Смолник. Површината на плантажата е со густина од 4200 лози на хектар култивирани со систем на кроење. Приносите во просек се 8000 kg/ha.
Берба: Крајот на септември 2006. Грозјето се бере рачно и се складира во пластични бочви од 20 kg..

GOLDEN CERTIFICATE 2008 - Split Sajam

  • Локација
  • © 2016 Popov Winery | Web Design - Kara5