Вранец 2010

Суво црвено вино

Година: 2010
Регион: Тиквеш, Македонија
Сорта: 100% Вранец
Алкохол: 12vol%
Годишно производство: 10000 шишиња

Боја: Рубин црвена
Ароми: Вишна и црна слива.
Вкус: Презреани капинки надополнети од пријатниот аромат на ванила која што доаѓа од краткиот контакт на виното до даб. Вино со богата структура и меки созреани танини.
Шеќери (g/l): 1
Киселост (g/l): 5,5

Винификација: Микро ферментација во резервоари од нерѓосувачки челик и капацитет од 5 тона со контролирана температура и транспорт во текот на системот, подолг контакт со пулпата за поголема екстракција на саканите соединенија..
Потенцијал за созревање: Доколку е соодветно складирано во одредени услови виното ќе го покаже својот вистински потенцијал во наредните неколку години

На 16-18C со месо на скара, свинско месо, зачинети кинески јадења.

Лозје: 15 години старо лозје од подрачјето на Вардарската Долина – место наречено Смолник. Површината на плантажата е со густина од 4200 лози на хектар култивирани со систем на кроење. Приносите во просек се 10000 kg/ha.
Берба: Средина на септември 2010. Грозјето се бере рачно и се складира во пластични бочви од 20 kg.

  • Локација
  • © 2016 Popov Winery | Web Design - Kara5