Розе Пино Гри Свит 2013

Суво розе вино

Година: 2013
Регион: Тиквеш, Македонија
Сорта: 100% Пино Гри
Алкохол: 12,8vol%
Годишно производство: 2000 шишиња

Боја: Лосос
Ароми: Диви јагоди и праска.
Вкус: Многу кандирани овошја како јагоди, малини. Слатко, мазно и ја исполнува устата..
Шеќери (g/l): 65,1
Киселост (g/l): 6,1

Винификација: Ферментацијата на сокот од грозје се преработува во резервоари со капацитет од 3 тона и контролирана температура. Овозможен долг контакт со пулпа за поголема екстракција на саканите ароматични соединенија и боја.
Потенцијал за созревање: Доколку е соодветно складирано во одредени услови виното ќе го покаже својот вистински потенцијал во наредните неколку години

На 8-10C со индиски кари, паштета од патка или со овошје и јаткасти десерти.

Лозје: 5 години старо лозје од подрачјето на Вардарската Долина – Микролокација наречена Вршник. Површината на плантажата е со густина од 4200 лози на хектар култивирани со систем на кроење. Приносите во просек се 8000 kg/ha.
Берба: Крајот на септември 2013. Грозјето се бере рачно и се складира во пластични бочви од 20 kg.

  • Локација
  • © 2016 Popov Winery | Web Design - Kara5