Куве Престиж 2011

Суво црвено вино

Година: 2011
Регион: Тиквеш, Македонија
Сорта: Мерло, Каберне Совињон, Вранец
Алкохол: 13vol%
Годишно производство: 3000 шишиња

Боја: Длабока виолетова
Ароми: Интензивни овошни ароми на капина, црна слива, грозје, боровинка
Вкус: Зачинско со доминантни ароми на ванила. 1/3 од виното е зреено во буре што го прави добро созреано и балансирано со меки танини и прекрасен послевкус

Винификација: Микро ферментација во резервоари од нерѓосувачки челик и капацитет од 5 тона со контролирана температура и транспорт во текот на системот, подолг контакт со пулпата за поголема екстракција на саканите соединенија..
Созревање: 30% од виното е зреено во македонски барики.
Потенцијал за созревање: Доколку е соодветно складирано во одредени услови виното ќе го покаже својот вистински потенцијал во наредните неколку години

На 16-18C со класично говедско месо, дивеч или јагнешко печено месо, чорби или сирење (Камембер, Бри, Роукфорт)

Лозје: 19 години старо лозје од подрачјето на Вардарската Долина – место наречено Смолник. Површината на плантажата е со густина од 4200 лози на хектар култивирани со систем на кроење. Приносите во просек се 8000 kg/ha.
Берба: Крајот на септември 2011. Грозјето се бере рачно и се складира во пластични бочви од 20 kg.

SILVER SELECTION - Selection das forum für genießers

  • Локација
  • © 2016 Popov Winery | Web Design - Kara5